Sonntag, 23. Januar 2011

Dansul degetelor

Yuja Wang nu împlinit înca 24 de ani, dar talentul îi este international recunoscut! Se spune ca ar fi cea mai mare descoperire din ultiumii 30 de ani!
Yuja Wang s-a nascut la 10 februarie 1987 în Peking/ China. Parintii ei sunt artisti de talie medie, mama dansatoare, tatal, percutionist. Micuta Yuja este înscrisa la vârsta de sase ani la Conservatorul de Muzica din Peking, unde ia primele lectii de pian. Dovedind un talent iesit din comun, este trimisa mai departe la studii în Kanada, la Mount Royal College în Calgary. Câtiva ani mai târziu, se muta în Philadelphia. În prezent locuieste în New York si calatoreste foarte mult, sustinând concerte în toata lumea.
În anul 2001 Yuja Wang a câstigat Third Prize si Special Jury Prize -sectia pian. În 2003 debuteaza în Europa, alaturi de Tonhalle Orchestra în Zurich/Elvetia - dirijorDavid Zinman,  interpretând Concertul No. 4 pentru pian - Beethoven. În stagiunea 2005-2006, debuteaza în America de Nord, în  Ottawa, sub bagheta dirijorului  Pinchas Zukerman, unde îl înlocuieste pe interpretul român Radu Lupu.
În septembrie 2005 ia parte la concursul  Gilmore Young Artis, si câstiga marele premiu. Din acest moment, cariera ei are o ascensiune veriginoasa, urmând participarea la numeroase festivaluri, concerte, înregistrari, turnee, succesul ei fiind absolut!

Va doresc auditie placuta si o duminica agreabila! PING:  Mihai, Carmen,Vaca verde, Vania, Irina, Paulgsandu, Belle de Jour, Bogdan, Paul, Daurel, Caius, Gabriela, Ana Usca, Armonia iubirii, Gina

4 Kommentare:

  1. OMG cum se misca...are talent dar si mii de ore de repetite:)

    AntwortenLöschen
  2. Mihai,
    ca talentul aduce fericire, nu e o regula!
    Îti doresc o seara faina! :)

    AntwortenLöschen
  3. wow. ceea ce am ascultat dovedește un talet extraordinar și o disciplină de fier... foarte frumos. are și un stil foarte personal în interpretare și nu-i este teamă să iasă din tipare. poate va deveni unul din marii maeștri ai pianului... vom vedea.

    AntwortenLöschen
  4. Bogdan,
    asa este! plus mult mult talent.
    Ma bucur ca ti-a placut! :)

    AntwortenLöschen