Sonntag, 24. Oktober 2010

Elli Kokkinou


S-a nascut la 24 iulie 1970 în Atena si este una dintre cele mai îndragite cântarete de Laïkó si muzica pop-folk din Grecia.
Provenind dintr-o familie de muzicieni, Elli a urmat cursuri de chitara clasica înca de la vârsta de cinci ani. Mai apoi, paralel cu sportul ( schi acvatic) si-a dezvolta permanent talentul muzical. Si-a creeat propriul grup - în timpul liceului, unde a cântat vocal si chitara electrica.
A studiat "arta grafica si design" in Atena; la Los Angeles a urmat doi ani cursurile de pian si canto la "Musicians Institute of Technology"
În anul 1998 a aparut pe piata primul ei Single "Someday"si în 1999, primul Album "Επικίνδυνα παιχνίδια" (Jocuri periculoase) urmat în anul 2000 de "Ανδρική κολώνια" ("Parfum masculin")
Succesul international i-a fost asigurat în anul 2003, când Albumul "Στο Κόκκινο"("In rosu") i-a adus lui Elli Kokkinou („Kokkino“ înseamna în limba greaca „rosu“) primul disc de Platina!
2003 Sto Kokkino 2x Platinum
2005 SEX/Ki Allo Platinum Edition Platinum
2007 Eilikrina Gold
( Wikipedia)
Elli este casatorita cu Panagiotis Vasiliadi (din 2007) si din iunie 2008 este fericita mamica a unui baietel.

2 Kommentare:

  1. Da, minunata melodie...nu stiu daca placerea de o asculta poate fi atribuita in intregime artistei sau fundalului de buzuki...

    AntwortenLöschen
  2. :)o combinatie minunata Irina, ai dreptate!

    AntwortenLöschen